ابعاد استاندارد پنجره دوجداره در واقع یکی از مهمترین پارامترهای لازم در ساخت پنجره های دوجداره می باشد. این ابعاد در موقعیتها و مکان های مختلف دارای استانداردهای مختلفی می باشد. به عنوان مثال پنجره دوجداره upvc که در آشپزخانهها یا در سرویسهای بهداشتی بکار میشود.، از نظر ابعاد به نسبت بقیه مکان ها کوچکتر هستند. این امر به نوعی به یک استاندارد در این زمینه تبدیل شده است.
برای سایر بخش های ساختمان ها نظیر پذیرایی، بالکن، پنجره اتاق خواب و …. نیز استاندارد هایی وجود دارد. که تعیین میکند ابعاد استفاده شده در پنجرههای دوجداره upvc در مکانهای مختلف باید به چه شکل باشد.
ابعاد استاندارد پنجره دوجداره UPVC لولایی
ابعاد پنجره های دوجداره upvc لولایی باید حداکثر با ارتفاع 900 میلیمتر و حداقل عرض 400 میلیمتر باشد. علت این موضوع نیز این است که در پنجره های بازشو و لولایی باید به گونهای ابعاد را تعیین کرد. که لولا پنجره تحمل وزن پروفیل، شیشه و یراق آلات استفاده شده در پنجره را داشته باشد.
این موضوع یک استاندارد در پنجرههای دوجداره محسوب میشود. اما به این معنا نیست که نمی توان خارج این چهارچوب درب و پنجرههای دوجداره را طراحی و تولید نمود. تنها این موضوع مطرح است که استانداردهای لازم برای پنجرههای دوجداره به این شکل بوده و اصول طراحی به این ترتیب میباشد. اگر غیر از این چهارچوب عمل کنیم در واقع از استانداردها فاصله گرفته ایم.
ابعاد پنجره های دوجداره کشویی
در پنجره های دوجداره UPVC کشوییt با توجه به ابعاد بزرگتری که به نسبت سایر پنجره های دوجداره دارند.t طبیعتاً از وزن بالاتری نیز برخوردار میباشند. به همین منظور برای سهولت در امر باز و بسته شدن بهتر است. از ریلهای تقویت شده که معمولاً از جنس سرامیک هستند در این نوع پنجره دوجداره upvc استفاده شود.
با توجه به ویژگی های پنجره های کشویی، یکی از استانداردهای لازم در این زمینه استفاده از ریل های سرامیکی و تقویت شده میباشد. جهت مقایسه پنجره کشویی و لولایی نیز این مقاله از تارادیس را مطالعه فرمائید.
استاندارد های لازم در ابعاد پنجره دوجداره
به طور کلی مطابق استاندارد، بایستی پنجره های دوجداره کشویی حداکثر 200 سانتی متر و حداقل 70 سانتی متر ارتفاع و حداکثر 120 سانتی متر عرض داشته باشند. این اندازه ها، ابعاد استانداردی می باشند که توسط برندهای بزرگ و معتبر تولید کننده درب و پنجره دوجداره معرفی میشود.
بنابراین اگر این ابعاد در پنجرههای شما رعایت شود می توانید عملکردی مناسب از پنجرههای خود و طول عمری مناسب از آنها را انتظار داشته باشید. لازم به ذکر است که در صورت رعایت نکردن این استانداردها نیز مشکل اساسی برای شما پیش نخواهد آمد. در این شرایط ممکن است طول عمر کمتر، هزینه نگهداری بالاتر و عملکردی ضعیفتر را برای پنجره شما به همراه داشته باشد.
استانداردهای عایق بندی صوتی و دمایی
در شرایطی که عایق بندی صوتی نسبت به عایق بندی دمایی برای کارفرما ارجع باشد. میتوان استاندارد پنجره را کمی تغییر داد. در واقع شما بخشی را تضعیف و بخشی دیگر را تقویت نخواهید کرد. صرفاً استاندارد رعایت خواهد شد و تمامی بخشهای پنجره دوجداره در بخش عایقبندی از استانداردهای لازم پنجره دوجداره برخوردار بوده. تنها با توجه به محیط پیرامون و اولویت بندی که توسط کارفرما شکل خواهد گرفت بخشی را تقویت خواهید کرد.
به عنوان مثال در محیطهای صنعتی که از سر و صدا بیشتری برخوردار میباشند، عایقبندی صوتی برای کارفرما از عایقبندی دمایی از اهمیت بیشتری برخوردار است. به همین منظور عایق بندی را با استفاده از تکنیک های مختلف، کمی بیشتر از حالت معمول خواهند کرد.
Pingback: الزامات فنی پنجره دوجداره - پولاد یراق تارادیس -