مبحث عایقبندی پنجره های دوجداره یکی از مواردی است که برای بسیاری از افراد حائز اهمیت فراوانی می باشد. همین امر نیز موجب می شود تا بسیاری از افراد اقدام به نصب پنجره های دوجداره کنند. این نوع پنجره ها دارای عایقبندی صوتی و حرارتی بوده و همین امر باعث می شود تا مصرف انرژی و هزینه های ناشی از آن تا حد قابل توجهی کاهش پیدا کند. در این مقاله به بررسی کاربرد چسب سیلیکون در عایق کردن پنجره های دوجداره می پردازیم.
عایقبندی با استفاده از درزگیری
عایقبندی با استفاده از نوار های مخصوص یا چسب سیلیکون یکی از راه هایی است که می تواند به شما این امکان را بدهد عایقبندی پنجره ها را در فصول سرد و بارانی تقویت کنید. همچنین از انتقال آلودگی، رطوبت و … به محیط داخلی ساختمان جلوگیری کنید. در برخی از فصول ممکن است رطوبت از درز های پنجره های دوجداره upvc به محیط داخل وارد شود. بروز چنین اتفاقی به شما این هشدار را می دهد که پنجره های دوجداره شما نیاز به درزگیری یا به اصطلاح آب بندی شدن دارند.
برای انجام این امر و مرتفع کردن مشکل نفوذ رطوبت به محیط داخل می توانید از چسب سیلیکونی استفاده کنید. ناگفته نماند آب بندی و عایق کردن پنجره های قدیمی تنها به جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل جلوگیری نکرده و می تواند از اتلاف انرژی و گرما نیز جلوگیری کند.
چسب سیلیکونی و کاربرد های آن
یکی از مواردی که در رابطه با کاربرد چسب سیلیکون در عایق کردن پنجره های دوجداره به خاطر بسپارید و به آن توجه داشته باشید انواع چسب های سیلیکونی می باشد. چسب های سیلیکونی معمولاً برای عایقبندی سطوح و سازه های مختلف استفاده می شود و یکی از کاربرد های آن نیز استفاده در پنجره های دوجداره upvc می باشد.
انواع چسب سیلیکونی و مصارف
چسب سیلیکونی دارای دو نوع بوده که یکی چسب خالص و دیگری چسب سیلیکونی ماستیک می باشد. این نوع چسب به دلیل داشتن خاصیت ها و مزیت های مهم و منحصر به فرد و کاربردی که دارد برای عایقبندی پنجره های دوجداره یا هر سازه ای که برای جلوگیری از نفوذ آب از آن استفاده می شود. مناسب است. این نوع چسب به چسب ولکانیزه شونده در دمای محیط نیز معروف بوده و مواد تشکیل دهنده چسب های سیلیکونی شامل پلی دی متیل سیلوکسان، کتوکسیم، اتر و … می شود.
از ترکیب دو ماده سیلیکون و اکسیژن چسب سیلیکون ساخته می شود که بهترین نوع چسب برای عایق بندی به شمار می رود. با توجه به مقاومت و بافت قدرتمند آن، مصارف دیگری نظیر پر کردن شکستگی یا ترک ها را نیز دارد.
خواص و ویژگی ها
از خواص مهم این نوع چسب ها می توانیم به قابلیت استفاده از آنها در مصارف گوناگون با ویژگی های منحصر به فرد اشاره نمود:
- مقاومت و استحکام بالا
- مقاومت در برابر گرما
- مقاومت در برابر رطوبت
- مقاومت بالا در برابر اکسیژن در مدت زمان بالا
- نارسنا بودن
- دفع حرارت
- و …
از چسب های سیلیکونی بطور موثری می توانید برای عایق بندی در مناطق کوهستانی یا کویری استفاه کنید. زیرا خواص ویژه ی آن، امکان استفاده و کارآمد بودن در مناطق مختلف با هر نوع شرایط آب و هوا و دمایی را فراهم نموده است.
چسب سیلیکونی مناسب دارای ویژگی هایی نظیر انعطاف پذیری بالا بوده و همین امر باعث می شود تا بتوان در هر نوع شکاف یا ناحیه ای برای منظور های مختلف از آن استفاده کرد. جالب است بدانید با توجه به خاصیت های متعدد این نوع چسب های سیلیکونی هیچگونه ضرری برای محیط زیست نخواهند داشت و مواد شیمیایی تشکیل دهنده آن نیز برای انسان خطری ندارد. از این رو می توان به مزیت هایی متعدد این نوع چسب های سیلیکونی با توجه به خاصیت و کاربرد بالای آنها این مورد را نیز اضافه کرد.
رنگ های مختلف چسب سیلیکونی
رنگبندی این نوع چسب ها یکی دیگر از مزیت های مهم آن به شمار می رود. به لطف این قابلیت با توجه به ناحیه ای که قرار است چسب در آن استفاده بشود، رنگ آن نیز انتخاب می شود. به عنوان مثال برای چسباندن شیشه ماشین از چسب های سیلیکونی مشکی استفاده می شود و این نوع چسب ها به چسب شیشه ماشین نیز معروف می باشند.
یکی دیگر از انواع چسب سیلیکونی، چسب بی رنگ بوده که از آن برای چسباندن آینه یا آب بندی و ساخت آکواریوم استفاده می شود. از چسب های سیلیکونی بی رنگ به این منظور استفاده می شود که رد استفاده از آن مشخص و معلوم نباشد. از چسب های سیلیکونی بی رنگ در نصب و آب بندی سینک های ظرف شویی نیز استفاده می شود.
چسب های سیلیکونی سفید رنگ، قابلیت چسبندگی بالایی به سطوح مختلفی نظیر آلومینیوم، pvc، کاشی، سرامیک و …. دارد. به همین منظور در صورتی که قصد عایق کردن یکی از نواحی فوق را داشتید می توانید از این نوع چسب ها به عنوان یک چسب قوی با قدرت چسبندگی بالا استفاده کنید.